Τοποθεσία

Τοποθεσία

Το “Ξενοδοχείο Ελευθερία” βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Παροικιάς. Φθάνοντας στο λιμάνι, μετά από περίπου 10 λεπτά με τα πόδια, ο παραθαλάσσιος δρόμος προς την παραλία “Λιβάδια” θα σας φέρει στο κατάλυμά μας. Η τοποθεσία, δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Παροικιάς, σε ταβέρνες και σε άλλα κοσμοπολίτικα στέκια. Ταυτόχρονα όμως, το “Ξενοδοχείο Ελευθερία” έχει χτιστεί σε ήσυχα δρομάκια, αρκετά μακριά από τους θορύβους και την έντονη κινητικότητα του κέντρου. Η παραλία “Λιβάδεια”, μόλις 2 λεπτά με τα πόδια, είναι η κεντρική παραλία της Παροικιάς. Εδώ, οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να βρουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, οργανωμένα beach bars αλλά και πολλές επιλογές θαλάσσιων σπορ. Παράλληλα, όλη η ακτογραμμή προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε ταβέρνες με πολλά διαφορετικά είδη κουζίνας.

Η Παροικιά (ή Χώρα) είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού με 3.000 κατοίκους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο πληθυσμός διπλασιάζεται και η ζωή γίνεται ζωηρότερη με τους δρόμους να γεμίζουν με πλήθος τουριστών από ολόκληρο το κόσμο. Ως κέντρο της Παροικιάς θεωρείται το λιμάνι και η κεντρική πλατεία. Για τους ταξιδιώτες όμως τα πράγματα διαφέρουν, καθώς η καρδιά του τουρισμού χτυπάει στην παλιά πόλη. Εκεί υπάρχουν τα γραφικά σοκάκια, μοναδικά μαγαζιά, εστιατόρια, ταβέρνες και bars. Επίσης, στην παλιά πόλη θα βρείτε το γνωστό κάστρο της Παροικιάς, όπου σήμερα σώζεται ένα τμήμα του. Εκείνο το σημείο θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία της Παροικιάς για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα. Στην Παροικιά, εκτός από τα Λιβάδια, υπάρχουν πολλές ακόμη όμορφες παραλίες, όπως ο Κριός και το Μαρτσέλο. Οι συγκεκριμένες παραλίες διαθέτουν απέραντη αμμουδιά και καταγάλανα νερά ενώ παράλληλα, τις ημέρες με έντονους ανέμους, στα συγκεκριμένα σημεία εξαιτίας της τοποθεσίας τους τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι τόσο έντονα όπως άλλες παραλίες του νησιού. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε το δικό σας μέσο μεταφοράς, στο νησί υπάρχει αρκετά οργανωμένο δίκτυο ΚΤΕΛ, με συχνά δρομολόγια προς Νάουσα, Λεύκες και τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

Η Πάρος φημίζεται για τις χρυσές αμμουδιές με τα κρυσταλλένια νερά που καλύπτουν κάθε γούστο και προτίμηση. Στην Πάρο θα βρείτε πλήρως οργανωμένες παραλίες με beach bar, ιδανικές για θαλάσσια σπορ όπως wind surfing/kite surfing, αλλά και ήρεμους κολπίσκους. Ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες της Πάρου βρίσκεται η Σάντα Μαρία, η Χρυσή Ακτή, οι μοναδικές Κολυμπήθρες, η Πούντα, ο Λωλαντώνης, ο Παρασπόρος και πολλές άλλες πανέμορφες ακτές. Εκτός από τις παραλίες, στην Πάρο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και άλλες περιοχές και παραδοσιακά χωριά. Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Παροικιά, βρίσκεται η κοσμοπολίτικη Νάουσα, με το γραφικό λιμανάκι και την έντονη νυχτερινή ζωή. Εκτός από την έντονη ζωή, στην Πάρο αξίζει κανείς να επισκεφτεί και τα πιο παραδοσιακά χωριά , ορεινά και παραθαλλάσια, όπως είναι οι Λεύκες, το Κώστος, η Αλυκή και το Πίσω Λιβάδι.

Η Πάρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στο Αιγαίο. Το νησί φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες, τα πανέμορφα χωριά με τα γραφικά σοκάκια και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Εάν απολαμβάνετε τα ταξίδια μέσω θαλάσσης επιλέξτε να ταξιδέψετε με συμβατικό πλοίο ή ταχύπλοο από το Λιμάνι του Πειραιά ή της Ραφήνας.Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε στην Πάρο αεροπορικώς, από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Το αεροδρόμιο της Πάρου βρίσκεται σε απόσταση 11 χλμ από την Παροικιά και συνδέεται με πολλά διεθνή αεροδρόμια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η Πάρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων, με αποτέλεσμα να αποτελεί συνδετικό κόμβο ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά νησιά, μικρά και μεγάλα.